انتخاب هندزفری مناسب برای گوشی
کافی است که برای خرید هندزفری بی سیم خود سری به یکی از مغازههای فروش لوازم جانبی بزنید یا محصولات یکی از فروشگاههای اینترنتی را بررسی کنید؛ آن وقت است که تازه متوجه تنوع بسیار بالای این محصولات خواهید شد.
نکات مهم هنگام خرید هندزفری
1- نوع هندزفری بی سیم
بسیاری از کاربران هندزفریهای بی سیم را تنها همان ایربادزهای True Wireless میدانند که این روزها داخل گوش بسیاری از افراد قرار دارد؛ اما هندزفریهای بی سیم از نظر نوع بسیار گستردهتر هستند. پس به عنوان اولین گام مهم است که انواع هندزفری بی سیم را بشناسید و مناسبترین آنها را انتخاب کنید.
· هدفونهای رو گوشی (on ear)
کمتر کسی هدفونهای رو گوشی را از خانواده هندزفریهای بی سیم میداند. این هدفونها دارای دو گوشی هستند که توسط یک هدبند به یکدیگر متصل میشوند. اندازه گوشیها به گونهای درنظر گرفته میشود که تنها روی گوش شما را پوشش دهد. از مزایای این نوع هدفونها میتوان به قرارگیری راحت رو گوش، کیفیت صدای بالا، شارژدهی بالای باتری و غیره اشاره کرد. در عین حال معایبی مثل وزن بیشتر و ابعاد بزرگتر در مقایسه با هندزفری های داخل گوش هم دارند، البته بیشتر مدلها تاشو طراحی میشوند تا قابلیت حمل بیشتری داشته باشند.
· هدفون دور گوشی over ear
جالب است بدانید که این نوع هدفونها از خانواده هندزفریهای بیسیم به شمار میروند، اگرچه تنها افرادی که به صورت حرفهای اهل موسیقی هستند، به آنها توجه میکنند. اندازه گوشی این هدفونها بزرگتر از مدلهای رو گوشی است و کل گوش را میپوشاند. بیس صدای قدرتمند، کیفیت بالای صدا، عایق بودن از نظر ورود و خروج صدا از جمله مهمترین مزایا این هندزفریها محسوب میشود. در مقابل سنگین وزن بودن، جابهجایی سخت، ایجاد تعرق و غیره از جمله معایب آنها به شمار میرود.
· هدفونهای داخل گوش
بیشتر مردم به این نوع از هدفونها توجه و علاقه دارند. این هدفونها کاملا داخل مجرای گوش قرار میگیرند و اندازه و وزن بسیار کمتری در مقایسه با مدلهای قبلی دارند. در نتیجه قابلیت استفاده و حمل آنها هم بسیار آسانتر است. نکته مهمی که در هنگام خرید هندزفری بی سیم داخل گوش باید به آن توجه داشته باشید، این است که این هدفونها خود دارای انواع مختلفی هستند. احتمالا شما هم قصد خرید یکی از این مدلها را دارید که در اینترنت به جستجوی هندزفری بی سیم پرداختهاید
هندزفری های کاملا بی سیم (True Wireless Headphones)
جذابترین مدل هندزفریهای بی سیم True Wireless Headphonesها هستند که طرفداران زیادی دارند. این هندزفریها کاملا بدون سیم طراحی شدهاند. یعنی نه تنها سیم متصل کننده میان گوشی و موبایل حذف شده، بلکه هیچ اتصالی هم میان دو گوشی آنها وجود ندارد. این گوشیها که اصطلاحا با نام ایرباد شناخته میشوند، برای شارژ شدن باید درون باکسهای شارژ قرار بگیرند. خود باکس شارژها هم به صورت سیمی یا وایرلس قابلیت شارژ دارند.
از جمله مزایای هندزفریهای کاملا بی سیم میتوان به مواردی چون: طراحی بسیار شیک، قابلیت حمل آسان، وزن کم، کیفیت صدای خوب و غیره اشاره کرد. در مقابل معایبی چون: شارژدهی کم در مقایسه با سایر انواع، امکان افتادن و گم شدن بالا، قیمت زیاد و احتمال تعمیرنشدن در صورت خرابی و غیره دارند. این هندزفریها خود در دو مدل تک گوش و دوگوش به بازار عرضه میشوند
هندزفری های گردنی
در این مدل از هندزفریهای بی سیم، سیم اتصال بین گوشیها و موبایل حذف شده است؛ اما دو گوشی توسط یک حلقه به یکدیگر متصل شدهاند. این حلقه دور گردن قرار میگیرد. از جمله مزایای هندزفری های گردنی میتوان به مقاومت و دوام بالا، عدم احتمال گم شدن یا آسیب دیدن گوشیها اشاره کرد. به علاوه وجود حلقه گردنی فضای کافی را برای قراردادن قطعات مختلف و باتری بزرگتر فراهم میکند که مسلما روی کیفیت صدا و میزان شارژدهی اثر مثبتی خواهند داشت.
بعد از انتخاب نوع هندزفری موردنظرتان باید به موارد زیر دقت کنید:
2-باتری
در هنگام خرید مدت زمان شارژدهی یا ظرفیت باتری را مدنظر قرار دهید. باید بدانید که معمولا مدلهای دورگوشی و رو گوشی به دلیل این که فضای کافی برای استفاده از باتریهای بزرگتر را دارند، مدت زمان بیشتری در مقایسه با هدفونهای داخل گوشی شما را همراهی میکنند.
از میان هندزفریهای داخل گوشی هم هندزفری بی سیم گردنی معمولا ظرفیت بیشتری دارد.
3-صدا
برای اینکه متوجه کیفیت صدای هندزفری خود شوید باید به چهارنکته توجه کنید: درایور، آمپدانس، حساسیت
-درایورها مهمترین قطعه سختافزاری هدفون محسوب میشوند که از سیم پیچ صوتی و دیافراگم درست شدهاند. هرچه درایور یا دقیقتر بگوییم قطر دیافراگم در یک هدفون بزرگتر باشد، صدا با کیفیت بالاتر و بیس بیشتری تولید میشود. هدفونهای دور گوشی بهتر است دارای درایورهای 40 میلیمتری باشند. در هندزفریهای داخل گوشی و رو گوشی به دلیل ابعاد کوچکتر از درایورهای دوگانه یا سه گانه استفاده میشود تا کیفیت صدا افزایش پیدا کند. ناگفته نماند که نوع درایورها هم در کیفیت صدای تولید شده اثر میگذارد.
-به طور کلی هندزفریها نباید از امپدانس بالایی برخوردار باشند، چرا که به میزان انرژی بیشتری نیاز پیدا میکنند؛ اما اگر هدفون حرفهای باشد، نیاز به حداقل امپدانس 300 اهم یا بیشتر دارد. در این قسمت از راهنمای خرید هندزفری بی سیم این نکته را یادآور میشویم که برای هندزفریهای معمولی میزان امپدانس تنها باید بین 16 تا 32 باشد. برای استفاده در محیطهای باز و شلوغ نیاز به امپدانس کمتر و برای استفاده در محیطهای خانگی و ساکتتر نیاز به امپدانس بالاتری خواهید داشت.
-میزان حساسیت یک هندزفری نشان دهنده سطح فشار صدایی است که میتواند تولید کند. در واقع هرچه حساسیت این لوازم جانبی بیشتر باشد، با افزایش یک درجه از ولوم، صدای بلندتری را تولید میکند. هدفونهای میانرده در بازار معمولا از میزان حساسیت 68 دسیبلی برخوردارند که میتوان گفت کمترین میزان موردانتظار است. در مقابل، هدفونهای برتر حداقل 110 دسیبل حساسیت دارند. البته در کنار این میزان از حساسیت باید کیفیت آمپلی فایر بالایی هم داشته باشند. در غیر این صورت صدای نویزها و خشهای الکتریکی را هم بلندتر و آزاردهندهتر در گوش پخش میکنند.
4- نویز کنسلینگ
این توانایی باعث میشود که در هنگام گوش دادن به موسیقی و یا تماس تلفنی صدای محیط شما را اذیت نکند.
7- نسخه بلوتوث هندزفری
نکته دیگری که باید در راهنمای خرید هندزفری بی سیم به آن اشاره کنیم، نسخه بلوتوث هندزفری است. این نسخه کیفیت انتقال صدا، میزان برد هندزفری و پایداری اتصال میان گوشی و هندزفری را مشخص میکند. به طور کلی هر چه نسخه بلوتوث جدیدتر باشد، کیفیت انتقال صدای بالاتری هم خواهد داشت و اتصال میان گوشی و هندزفری کمتر قطع و وصل خواهد شد.
8- قیمت
در نهایت بین گزینه های مناسب خرید با توجه به بودجه خود میتوانید انتخاب کنید.