راهنمای خرید پاوربانک

راهنمای خرید پاوربانک

پاوربانک چیست؟

پاور بانک (power bank) یا شارژر همراه، یک دستگاه الکترونیکی قابل حمل است که فضای بیشتر آن را باتری قابل شارژ اشغال کرده است. به کمک کابل و خروجی usb یا اتصال بی‌سیم می‌توانید دستگاه دیجیتال‌تان مثل لپ‌تاپ، تبلت، ساعت هوشمند یا هدست بلوتوثی را به باتری داخلی پاوربانک وصل کنید تا شارژ شود. البته قبل از هر کاری ابتدا باید خود پاور بانک را به طور کامل شارژ کنید.

پاور بانک ها با توجه به ویژگی ها و مولفه های خاص چند نوع دسته بندی دارند:

از نظر منبع تأمین انرژی

  • پاور بانک برقی

بیشتر ذخیره کننده های انرژی پرتابل برقی هستند و برای تأمین انرژی باید آنها را به پریز برق وصل کنید. بعد از پر شدن باتری آنها، می‌توانید سایر وسایل را به پاور بانک متصل و شارژ کنید.

  • پاور بانک سولار

پاور بانک سولار دوست‌دار طبیعت است ولی به دلیل قیمت بالای‌ آنها به راحتی در بازار پیدا نمی‌شوند. این پاور بانک‌ها، بهترین انتخاب برای کوهنوردان‌، دوچرخه‌سواران و به‌طورکلی افرادی است که مدت زیادی به برق دسترسی ندارند.

عدم نیاز به برق و شارژ شدن با انرژی خورشیدی، از ویژگی‌های بارز پاور بانک‌های خورشیدی است. ناگفته نماند اگر این محصولات را در فاصله مناسب از آتش قرار دهید، می‌توانید پاور بانک‌تان را شارژ کنید؛ البته مراقب باشید تا آتش، صدمه‌ای به بدنه پاور بانک نزند.

از نظر کاربری پاور بانک

  • پاور بانک مخصوص گوشی (ولتاژ تقریباً 5 ولت)
  • پاور بانک لپ‌تاپ (ولتاژ 16 تا 20 ولت)
  • پاور بانک هوشمند (درگاه خروجی ولتاژ و جریان خروجی متناسب با نیاز باتری). مناسب برای انواع ساعت هوشمند یا هدست.

از نظر نوع اتصال

همچنین پاور بانک ها می‌توانند سیم‌دار یا بدون سیم باشند. مدل‌های سیم‌دار متداول‌ترین و ارزان‌ترین پاور بانک های بازار هستند. پاور بانک‌های بی‌سیم یا وایرلس نیز بازدهی بالایی دارند ولی فقط برای دستگاه‌هایی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند مناسب است.

نکات مهم هنگام خرید پاور بانک

1- ظرفیت باتری و قدرت آن

شاید اولین و مهم‌ترین معیار برای انتخاب بهترین پاور بانک، ظرفیت باتری آن باشد. حتی قیمت پاور بانک را بعد از بررسی ظرفیت‌ش بررسی می‌کنیم. بالاخره هدف ما از خرید پاور بانک این است که مثل یک باتری اکسترنال از آن استفاده کنیم و انتظار داریم حداقل به اندازه ظرفیت باتری اصلی دستگاه شارژدهی داشته باشد.

هر چه پاور بانکی که می‌خریم ظرفیت و گنجایش بیشتری داشته باشد، طبیعتاً دفعات بیشتری گوشی یا تبلت ما را شارژ می‌کند. بنابراین بهتر است قبل از خرید مشخص کنید چه تعداد وسیله دیجیتال دارید و باتری هر کدام چه ظرفیتی دارد تا بتوانید پاور بانک مناسبی که توانایی شارژ کردن آنها را داشته باشد بخرید.

فقط مسئله‌ای که در این مورد باید بدانید تفاوت ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی پاور بانک‌هاست. مثلاً اگر روی پاور بانکی 30000 میلی‌آمپر ساعت حک شده باشد، ظرفیت واقعی آن احتمالاً حدود 20000 mah است. البته نوع پاور بانک و کابل شارژ نیز تأثیر دارد.

2.  ابعاد و وزن

هرچند بالا بودن ظرفیت باتری پاور بانک از ملاک‌های مهم ما در خرید پاور بانک باکیفت است، ولی نباید قابل حمل بودن آن را تحت تأثیر قرار دهد. خوبی پاور بانک در این است که جمع‌وجور و قابل حمل است و اگر ابعاد و وزن آن به خاطر ظرفیت بالاتر افزایش پیدا کند، استفاده و جابه‌جایی‌ش سخت می‌شود.

پاور بانک‌های سولار یا پاوربانک‌هایی که ظرفیت و پورت بیشتری دارند، از سایر پاور بانک‌ها بزرگ‌تر هستند. به طور میانگین پاور بانک‌ها بین 100 تا 400 گرم وزن دارند.

3. طول عمر باتری پاوربانک

طول عمر بیشتر پاور بانک‌ها به باتری‌شان بستگی دارد. هر چه باتری پاور بانک بهتر باشد، طول عمر آن نیز بیشتر است. اگر استفاده زیادی از پاور بانک دارید، مدل‌های لیتیوم پلیمیری از مدل‌های لیتیوم یونی مناسب‌تر هستند.
بهترین پاور بانک‌ها از نظر طول عمر، باتری‌ سامسونگ، ال‌جی، پاناسونیک و catl دارند. باتری‌های نامرغوب ممکن است در طول زمان منفجر شوند یا خیلی زود از کار بیافتند.

4.  نمایشگر و چراغ اعلان

در مدل های جدید پاور بانک ، نمایشگرهای LED کوچکی تعبیه شده است که وضعیت شارژ شدن، خاموش یا روشن بودن، میزان شارژ و … را نشان می‌دهد. به کمک اعلان‌ها و چراغ‌های رنگی مختلف این نمایشگر‌ها می‌توانید مدیریت بهتری روی پاور بانک داشته باشید.

 

5.  سرعت شارژ شدن و شارژ کردن

یکی از ویژگی‌های مهم بهترین پاور بانک‌ موجود در بازار، سرعت شارژ آن است. پاور بانک‌های فست شارژ (Quick charg) توانایی سریع شارژ شدن و سریع شارژ کردن در آمپرهای 2 یا بالاتر را دارند. هنگام خرید این مدل پاوربانک‌ها دقت کنید که گوشی یا دستگاه شما نیز توان تحمل خروجی آمپر 2 یا 3 آمپر را داشته باشد. در غیر اینصورت باتری خیلی زود فاسد شده و حتی در اثر جریان ولتاژ بالا ممکن است داغ کند یا منفجر شود.

در انتخاب بهترین مارک پاوربانک، مدلی را بخرید که هم قوی باشد و هم زمان شارژ شدنش طولانی نباشد. مدل های فست شارژ معمولاً در مدت کمتری فول شارژ می‌شوند. مثلاً پاور بانک فست شارژ 50000 میلی آمپری زودتر از باتری 20000 میلی‌امپری معمولی شارژ می‌شود.

6.  پورت های ورودی و خروجی

ارزان‌ترین پاور بانک‌ها پورت یا خروجی کمتری دارند، البته در این میان استثنا هم وجود دارد. ولی در حالت کلی پاور بانک‌هایی که خروجی بیشتری دارند، گران‌تر هستند. ممکن است بخواهید با پاور بانک فقط گوشی و ساعت هوشمندتان را شارژ کنید، در این صورت پاور بانک های ارزان قیمت با پورت کمتر هم جوابگوی نیاز شما هست. برای شارژ کردن دستگاه‌های مختلف نیز به شارژرهای اکسترنالی نیاز دارید که حداقل 3 خروجی از نوع usb3 ، micro usb، تایپ C و aux دارند.

7.  مقاومت و جنس بدنه

از دیگر مواردی که در خرید پاور بانک باکیفیت اهمیت دارد، جنس بدنه آن است. هرچه کیفیت ساخت و جنس بدنه پاور بانک شما مقاوم‌تر و ضد آب باشد، ماندگاری و دوام بیشتری دارد و دیرتر خراب می‌شود. البته مدل‌های ضد آب شیشه‌ای یا فلزی قیمت بیشتری هم دارند. اگر بودجه کمتری دارید مدل‌های فایبرگلس و پلاستیک فشرده نیز گزینه‌های اقتصادی‌تری هستند.

8.  جریان خروجی

اگر ولتاژ بیش‌ازحد باشد به باتری گوشی آسیب می‌زند و به مرور پاور بانک نیز مثل باتری گوشی فاسد می‌شود. برای جلوگیری از این مشکلات می‌توانید سراغ مدل‌هایی بروید که مجهز به Fit Charge یا AI Power‌ هستند. این شارژرهای همراه جریان خروجی را بسته به نیاز باتری تنظیم می‌کنند. این مدل‌ها بهترین پاور بانک از نظر ایمنی به حساب می‌آیند.

10. برند پاور بانک

با اینکه کالاهای برند همیشه گران‌تر هستند ولی اغلب ما تجربه رضایت‌بخش‌تری از استفاده آنها داریم. خرید پاور مارک دار و برند حتی از سایر کالاها مهم‌تر است. چراکه علی‌رغم پیشرفت تکنولوژی، هنوز تولید باتری باکیفیت و قیمت مناسب چالش‌برانگیز است. بنابراین با انتخاب پاوربانک از بهترین برندها می‌توانید تا حد زیادی از اصالت و کیفیت آن مطمئن شوید. باتری باکیفیت چیزی نیست که هر شرکت و برند تولیدکننده‌ای بتواند به‌راحتی و قیمت کم روانه بازار کند. برندهای زیر از جمله مارک‌های خوب پاور بانک در بازار هستند.

  • انکر
  • بیسوس
  • شیائومی
  • سامسونگ
  • اپل
  • ای دیتا
  • مک دودو

نظر خود را بنویسید