تفاوت میان IT و ICT چیست؟
IT & ICT

تفاوت میان IT و ICT چیست؟

IT (فناوری اطلاعات) (Information Technology) به صنعت مدیریت اطلاعات با استفاده از کامپیوترها، شبکه، نرم‌افزار و دیگر تجهیزات اشاره دارد.
بخش‌های مدرن IT در کمپانی‌های بزرگ به کامپیوترها، DBMS ها (سیستم مدیریت پایگاه داده) ، سرورها و ساز و کارهای امنیتی برای ذخیره، پردازش، بازیابی و حفاظت از اطلاعات تجهیز شده‌اند.
ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) (Information Communications Technology) اصطلاحی است که در زمینه‌های آموزشی استفاده‌ی گسترده‌ای دارد. اگر چه یک مفهوم پذیرفته شده‌ی جهانی برای ICT وجود ندارد امّا به استفاده از فناوری‌های دیجیتالی مانند کامپیوترها، تلویزیون، ایمیل و … جهت کمک به افراد یا ارگان‌ها برای استفاده از اطلاعات اشاره می‌کند.

IT چیست؟

IT به صنعت مدیریت اطلاعات با استفاده از کامپیوترها، شبکه، نرم افزار و دیگر تجهیزات اشاره دارد. بخش‌های آی تی به طور کلی مسئول ذخیره، پردازش، بازیابی و حفاظت از اطلاعات دیجیتالی کمپانی هستند. برای دستیابی به این وظایف، آن‌ها به کامپیوترها، DBMS ها (سیستم مدیریت پایگاه داده) ، سرورها، ساز و کارهای امنیتی و … تجهیز شده‌اند. در بخش IT افراد زبده‌ای مانند مدیران سیستم، مدیران پایگاه داده، برنامه‌نویس‌ها، مهندسین شبکه و مدیران IT کار می‌کنند.

هنگامی که یک کسب و کار راه اندازی می‌شود، IT با فراهم کردن 4 دسته خدمت اصلی کار را تسهیل می‌بخشد. این خدمات شامل فراهم کردن اطلاعات، فراهم کردن ابزارهای لازم برای تولید و اتوماسیون فرآیند کسب و کار می‌باشند که منظور از فراهم کردن، برقراری ارتباط با مشتریان است. در حال حاضر، آی تی  به یک بخش ضروری در کسب و کارها بدل شده و فرصت‌های شغلی بسیاری را در سراسر جهان فراهم کرده است.

علم و دانش در IT به یک ضرورت برای موفقیت در محل کار تبدیل شده است. معمولاٌ زبردستان IT کار، مسئول دامنه‌ای از وظایف هستند؛ از کارهای ساده مانند نصب نرم افزار تا امور پیچیده مانند طراحی و ساخت شبکه‌ها و مدیریت پایگاه‌های داده.

 

ICT چیست؟

همان‌طور که اشاره شد، ICT اصطلاحی است که در زمینه‌های آموزشی استفاده‌ی گسترده‌ای دارد. اگر چه یک مفهوم پذیرفته شده‌ی جهانی برای ICT وجود ندارد امّا به استفاده از فناوری‌های دیجیتالی مانند کامپیوترها، تلویزیون، ایمیل و غیره جهت کمک به افراد یا ارگان‌ها برای استفاده از اطلاعات مربوط می‌شود. ICT را می‌توان به عنوان یک مترادف مبسوط از IT در نظر گرفت. بنابراین می‌توان ICT را IT به انضمام فناوری‌های پخش رسانه‌ای، پردازش صدا / تصویر ، مخابره و تلفن عنوان کرد. اصطلاح ICT برای اولین بار در سال 1997 در گزارشی تهیه شده توسط دنیس استیونسون برای دولت انگلیس تعریف شد. اخیراً اصطلاح ICT برای اشاره به تجمیع تلفن و شبکه‌های صوتی / تصویری با شبکه‌های کامپیوتری به کار می‌رود. این تجمیع به دلیل حذف شبکه‌های تلفن باعث صرفه جویی بسیاری در هزینه‌ها شده است.

 

تفاوت میان IT و ICT چیست؟

IT به صنعت مدیریت اطلاعات با استفاده از کامپیوترها، شبکه، نرم افزار و دیگر تجهیزات اشاره دارد، در حالی که می‌توان ICT را IT به انضمام فناوری‌های پخش رسانه‌ای، پردازش صدا / تصویر ، مخابره و تلفن در نظر گرفت. بنابراین می‌توان ICT را یک مخفف مبسوط از IT عنوان کرد. از اصطلاح ICT به طور گسترده در زمینه‌های آموزشی استفاده می‌کنند؛ در حالی که IT اصطلاحی است که استفاده‌ی گسترده‌ی آن در صنعت است. علاوه بر این، اخیراً اصطلاح ICT برای اشاره به تجمیع تلفن و شبکه‌های صوتی / تصویری با شبکه‌های کامپیوتری به کار می‌رود. در ساده‌ترین اصطلاحات، می‌توان ICT را به عنوان تجمیع فناوری اطلاعات با فناری ارتباطات در نظر گرفت.

 

منبع: تهییه شده توسط تیم تاجر ۲۴

نظر خود را بنویسید


Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/tajercom05/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:145 Stack trace: #0 /home/tajercom05/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(145): strtoupper(NULL) #1 /home/tajercom05/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '\n<!DOCTYPE html...') #2 /home/tajercom05/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(155): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('\n<!DOCTYPE html...') #3 /home/tajercom05/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(128): in /home/tajercom05/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 145